Melding
Afgerond

Stankoverlast in de regio

Woensdagmiddag 8 september meldden diverse inwoners uit Rozenburg bij onze meldkamer een brand-rooklucht te ruiken. De oorzaak is een schrootbrand in een schip bij het bedrijf European Metal Recycling in de Botlek in Rotterdam.

De eerste klacht kwam binnen rond 14 uur. Om 17 uur hadden inmiddels 19 inwoners uit Rozenburg de stankoverlast gemeld bij onze meldkamer.

De brandweer, chemisch advies van de brandweer en DCMR milieupiket zijn ter plaatse.

Update 10 september 2021 - 10:26u

Onze meldkamer heeft tot donderdagmiddag 9 september 16.50 uur in totaal 200 stankklachten ontvangen in verband met de brand. Sindsdien zijn er nauwelijks meer klachten binnengekomen over de overlast door de brand. Naast de inwoners uit de eerder genoemde plaatsen in dit bericht, hebben ook inwoners uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en Boskoop de stankoverlast gemeld.

Ook de komende dagen kan er nog enige stankoverlast naar de omgeving zijn.

Meer informatie over de afhandeling van de brand kunt u vinden op www.rijnmondveilig.nl.

Update 09 september 2021 - 13:25u

Rond 13.30 uur donderdagmiddag 9 september is het aantal meldingen over stankoverlast van de brand opgelopen tot 188. De meldingen komen nu ook uit Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Lansingerland en buiten ons werkgebied uit Zuidplas en Waddinxveen.

Meer informatie over de brand in het schip kunt u vinden op www.rijnmondveilig.nl.

Update 09 september 2021 - 09:20u

Woensdagnacht rond 01.30 uur is GRIP 1 ingesteld.

Donderdagmorgen 9 september rond 9 uur stond het klachtenaantal op 84. Naast meldingen uit Rozenburg, krijgt DCMR meldkamer inmiddels ook meldingen uit Maassluis. Omdat de wind gaat draaien, is het mogelijk dat er ook stankoverlast zal zijn in Vlaardingen en omgeving.

De brandweer is nog bezig met de brand.

Voor meer informatie, kijk op www.rijnmondveilig.nl.

Update 08 september 2021 - 21:45u

Rond 20 uur kwam de 27ste klacht binnen uit Rozenburg.

Door het sluiten van de luiken op het schip is de rook beperkt. De brandweer is nog bezig met het bestrijden van de brand in het schip.

Actueel

Geen gerelateerde pagina's gevonden.