DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Geluidsoverlast van scheepswerf Schiedam

Milieumelding

Bij de meldkamer komen vanaf 18.50 uur dinsdagavond klachten binnen over geluid van Damen Shiprepair, Schiedam. Het geluid wordt veroorzaakt doordat een schip in onderhoud wordt genomen.

Status:Afgerond

Geluidsoverlast van scheepswerf Schiedam

Vanochtend kwamen nog een paar klachten uit Schiedam over geluidsoverlast. Het totale aantal klachten is nu 19.

 

De werkzaamheden voor onderhoud aan het schip gaan vandaag door en zijn gepland tot  maandag. De DCMR blijft klachten en meldingen monitoren. Door de relatief harde wind van vandaag en gisteren is het nu weinig zinvol om geluidsmetingen te doen.

Geluidsoverlast van scheepswerf Schiedam

Er zijn geen nieuwe klachten gekomen over geluidsoverlast uit Schiedam. De DCMR-inspecteur heeft de stand van zaken ter plekke opgenomen. Geconstateerd is dat de geluidsoverlast niet onder de verantwoordelijkheid van Damen Shiprepair valt. De overlast komt doordat een hulpmotor op het schip blijft draaien om elektriciteit te kunnen leveren. 

 

Die situatie duurt langer dan gepland was. Het schip had al in een dok moeten liggen. Dat was nog niet mogelijk doordat het vrij hard waait. 

Van een schip worden onderdelen op een ponton (drijvend platform) geplaatst. De onderdelen gaan morgen in onderhoud. De werkzaamheden gaan nog door. 

 

De hulpmotor van het betreffende schip moet daarbij draaien. Dat veroorzaakt het geluid. In het totaal zijn er nu 16 klachten gemeld bij de DCMR.