DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Klachten uit Vlaardingen over oliegeur

Milieumelding

Vanaf maandagmiddag 18 januari komen er klachten vanuit Vlaardingen bij de DCMR over een oliegeur. De oorzaak is Koole Tankstorage in Pernis, Rotterdam. Het bedrijf paste na 21.30 uur vanavond de snelheid van beladen aan.

Status:Afgerond

Klachten uit Vlaardingen over oliegeur

Het aantal klachten is opgelopen tot 41, gerekend vanaf vanochtend vroeg. De meeste klachten komen uit Vlaardingen, een enkele uit Schiedam.

 

De DCMR heeft het bedrijf vanmiddag gemeld dat de milieudienst een procedure start voor het opleggen van een dwangsom. Ook heeft de DCMR het bedrijf een proces-verbaal aangezegd.

 

De overlast wordt veroorzaakt door stookolie met een geurcomponent. Het bedrijf heeft inmiddels voor deze stookolie een tijdelijke geurverwijderingsinstallatie bij de tank geïnstalleerd. Die wordt komende weken vervangen door een permanente oplossing.

 

Er is één tank waar geen geurverwijderingsinstallatie is geplaatst en waarin wel stookolie ligt opgeslagen. De olie daarin wordt niet verplaatst, maar er kan geur vrijkomen.

 

Het bedrijf zoekt oplossingen voor ladingen stookolie die naar Koole onderweg zijn om verhandeld te worden. Koole onderzoekt ook mogelijke aanpassingen in het beleid van aanname van olie. De snelheid van laden en lossen van de tanks wordt aangepast.

Klachten uit Vlaardingen over oliegeur

De DCMR ontvangt sinds vanochtend 5.45 opnieuw klachten van bewoners uit Vlaardingen die veroorzaakt worden door Koole Tankstorage. In totaal klaagden 22 mensen over een olie-achtige lucht. De klachten kwamen binnen tussen 5.45 uur en 10.00 uur vanochtend. De DCMR onderzoekt welke handhavingsmiddelen ingezet kunnen worden.