DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Brand van Gansewinkel Waalhaven

Milieumelding

Om 23 uur op zaterdag 9 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van de afvalverwerker Van Gansewinkel in de Waalhaven, Rotterdam

Status:Afgerond

Brand van Gansewinkel Waalhaven

De brandweer heeft voor de brand bij het bedrijf Van Gansewinkel rond 14 uur einde GRIP afgegeven en kon het nablussen beginnen. Vanaf 17.30 uur wordt het restmateriaal van de brand (in totaal 300 ton) afgevoerd. In totaal zijn er bij de DCMR nu 85 klachten binnengekomen. De verwachting is dat rond middernacht het gehele transport en het nablussen gereed is.

Brand van Gansewinkel Waalhaven

Het aantal klachten door de nacht heen is gestegen naar 63. Door de veranderende wind zijn er ook klachten gekomen uit Rotterdam Noord (Delfshaven en Overschie) maar ook uit Bleiswijk en Alphen a/d Rijn. Het vuur smeult nog en laait af en toe op door het neerhalen van de zijwanden door de brandweer. De verwachting is dat het bestrijden van de brand duurt tot in de middag.

Brand van Gansewinkel Waalhaven

Het aantal klachten over de brand bij Van Gansewinkel is opgelopen tot 29. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden.

Naar aanleiding van de brand zijn er nu 20 klachten over geur binnengekomen bij de DCMR. De klachten komen uit Capelle a/d IJssel en Kralingen-Crooswijk. Naast dee brandweer is de DCMR aanwezig met een chemisch adviseur en een meetwagen. Voor meer nieuws zie ook www.rijnmondveilig.nl en het twitteraccount van de DCMR @milieuRijnmond.