DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Geurklachten Hoek van Holland

Milieumelding

Vanaf 11.03 uur ontvangt de DCMR 17 klachten vanuit Hoek van Holland over een chemische-, olieachtige geur. Om 11.30 is de DCMR aanwezig om uit te zoeken wie de veroorzaker is.

Status: Afgerond

Geurklachten Hoek van Holland

Er zijn in totaal 44 klachten binnengekomen uit Hoek van Holland. Oorzaak van de  lekkage is toegewezen aan een schip van de Stena Line. Een openstaande afsluiter van een pompwagen tijdens het leegpompen van sludge (brandstofresten) uit de brandstoftank was de oorzaak. De schoonmaakwerkzaamheden zijn vanochtend zo goed als afgerond maar wordt nog wel gecontroleerd op eventuele olieresten.

Om 15.30 is bekend dat de geur veroorzaakt wordt door een schip dat 4 m3 olie verloren heeft ter hoogte van Hoek van Holland. De olie drijft op het water en wordt momenteel ingedamd met olieschermen door de aannemer Hebo, welke werkt in opdracht van Rijkswaterstaat. Vervolgens wordt de olie opgezogen. De verwachting is dat in de loop van de dag de stank afneemt. De berging van de olie loopt door tot morgen. Voor updates volg de website of het twitteraccount van de DCMR @milieuRijnmond