DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Stankklachten uit de hele regio over brandlucht van paasvuren.

Milieumelding Meerdere wijken

Laatst gewijzigd

Op zondagmiddag 1 april vanaf 12.00 uur melden inwoners van gemeenten in het westen van de hele regio stankoverlast van brandlucht.

Status: Afgerond

Overlast verdwenen

In het Rijnmondgebied wordt de overlast vandaag niet meer waargenomen. De stank kan nog terugkeren t/m dinsdag, afhankelijk van de weersomstandigheden. We ontvingen de afgelopen dag in totaal 261 klachten uit onze regio. 

Update klachten over brandlucht.

Vandaag zijn 250 meldingen binnengekomen over een brandlucht afkomstig van de paasvuren. Voor morgen, 2 april, is nog niet te voorspellen hoe de situatie wordt. Er staat weinig wind, die komend etmaal ook gaat draaien.

Update over brandlucht

Het aantal meldingen staat nu op 241. De hoeveelheid meldingen neemt iets af. De RIVM heeft ook een artikel op haar website geplaatst over de luchtkwaliteit ten gevolge van de paasvuren.

Update aantal meldingen

Het aantal meldingen is gestegen tot 208.

Aantal meldingen bliljft stijgen

Het aantal meldingen komt op 152. Inmiddels komen ook meer meldingen uit Rotterdam.

Aantal meldingen stijgt

Het aantal meldingen over stankoverlast is inmiddels gekomen op 109. De meldingen komen inmiddels uit de hele regio

Update klachten over brandlucht, situatie morgen.

Het aantal meldingen is momenteel opgelopen tot 64. De meldingen komen nu ook uit Schiedam en Vlaardingen. Naar verwachting trekt de rook nog meer landinwaarts.

De rook is afkomstig van de paasvuren uit het oosten van het land, en waait momenteel vanaf de Noordzee weer het land in. De verwachting is dat de brandlucht langzaam landinwaarts trekt, en zo overlast kan geven in de hele regio.