DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Vliegenoverlast Rotterdam Heijplaat

Milieumelding Rotterdam-Zuid

Laatst gewijzigd

Sinds de eerste week van mei melden bewoners uit Heijplaat, Rotterdam, bij de DCMR meldkamer een grote hoeveelheid vliegen in hun omgeving. Op 22 mei kreeg onze meldkamer 16 klachten over een vliegenplaag binnen.

Ervaart u ook deze overlast?

Melding maken

Status:Actueel

Vorig jaar deed het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD), in opdracht van gemeente Rotterdam, onderzoek in Heijplaat.

Ook toen gaven inwoners van Heijplaat aan overlast te hebben van vliegen, net als in 2016. De eindrapportage van het onderzoek is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam. De conclusie van dit onderzoek was dat er geen sprake is van een plaag en dat er geen aanwijsbare bron is voor de ontwikkeling van de vliegen.

Op dinsdag 8 mei, zijn DCMR inspecteurs naar aanleiding van de klachten op inspectie geweest bij de bedrijven Suez en Renewi (voorheen Van Gansewinkel) in Heijplaat. Zij constateerden op het buitenterrein van deze bedrijven nagenoeg geen vliegen.      

De Gemeente Rotterdam laat op 9 mei door een onafhankelijk Bureau onderzoek in Heijplaat doen naar de mogelijke oorzaak van de vliegenoverlast. Op 18 mei deed dit bureau vervolgonderzoek.
Rotterdam gaat ervan uit dat de uitkomsten eind week 21 gepubliceerd kunnen worden.