DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Overlast in Maassluis door zwavelgeur

Milieumelding Maassluis

Dinsdagochtend zijn van 8:30 uur tot 10:00 uur vanuit de gemeente Maassluis ongeveer 32 klachten over een zwavelgeur bij de meldkamer van de DCMR ingediend. Het Milieupiket van de DCMR is ter plaatse en doet onderzoek.

Status:Afgerond

Uiteindelijk zijn in totaal 52 klachten bij de meldkamer van DCMR ingediend. Naar aanleiding van het onderzoek van het DCMR Milieupiket, waarbij onder meer gebruik is gemaakt van meteogegevens en procesgegevens is vastgesteld dat de klachten veroorzaakt zijn door Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.  Het bedrijf is hier vandaag door de DCMR van op de hoogte gesteld.

Het aantal bij de meldkamer van de DCMR ingediende klachten is inmiddels opgelopen tot 49. De ingediende klachten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Maassluis, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam Noord.

Het Milieupiket van de DCMR heeft gedurende de dag onderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat de zwavelgeur vermoedelijk is veroorzaakt door één van de in het Europoort gebied gevestigde  bedrijven. Op basis van verzamelde procesgegevens dient verder uitgezocht te worden wat de directe oorzaak van de overlast is geweest. 

Wij houden u via deze pagina op de hoogte.