DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Geluidsoverlast door Expedition Festival Vroesenpark Rotterdam

Milieumelding Rotterdam

Laatst gewijzigd

Inwoners uit Rotterdam melden geluidsoverlast bij DCMR meldkamer van het Expedition Festival in het Vroesenpark in Rotterdam. Het festival duurt tot zaterdag 6 juli 23.00 uur.

Status:Afgerond

Totaal aantal meldingen

Expedition is afgelopen. Het totaal aantal meldingen over geluidsoverlast van Expedition bij onze meldkamer is 93. Alle meldingen kwamen van inwoners uit Rotterdam.

Het evenement is het grootste deel van de tijd binnen de geluidnormen gebleven. Onze inspecteurs hebben het geluidsniveau de hele tijd gemonitord. Enkele keren ging het geluid over de geluidnormen heen. Onze inspecteur heeft op die momenten direct contact gezocht met de organisatie. Deze heeft het geluid daarop teruggedraaid.

Update aantal meldingen

Rond 21 uur staat het aantal meldingen over geluidsoverlast van Expedition in het Vroesenpark bij onze meldkamer op 65. Nog altijd komen de meldingen van inwoners uit Rotterdam.

Het geluid is binnen de geluidnormen. Onze inspecteurs blijven monitoren. Het festival eindigt om 23 uur.

Meer meldingen

Inmiddels zijn er 26 meldingen over geluidsoverlast binnengekomen bij onze meldkamer. Alle meldingen komen uit Rotterdam.

Het evenement ging kort over de geluidsnormen heen. Onze inspecteur heeft de organisatie er direct op gewezen. Deze heeft het geluid teruggedraaid. Op dit moment is het geluid binnen de normen. Onze inspecteurs blijven monitoren.

Zaterdag 6 juli om 12.05 uur kwam de eerste melding bij de meldkamer binnen. Rond 15.15 uur hadden 17 inwoners uit Rotterdam gemeld geluidsoverlast te hebben van het Expedition Festival in het Vroesenpark.

Inspecteurs van de DCMR monitoren de geluidnormen. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Ook is de door gemeente Rotterdam afgegeven evenementenvergunning voor het festival hier te vinden.