DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Klachten over een olieachtige lucht in Oostvoorne, Schiedam, Vlaardingen en Brielle

Milieumelding Meerdere wijken

Laatst gewijzigd

Bij de meldkamer van de DCMR zijn klachten ingediend vanuit Oostvoorne, Schiedam, Vlaardingen en Brielle over een olieachtige lucht.

Status:Afgerond

Update stankklachten

Uiteindelijk zijn tussen 10.32 uur en 11.22 uur rond de 40 klachten ingediend vanuit Brielle, Rozenburg, Oostvoorne, Vlaardingen en Schiedam.

Vanwege onder meer de windrichting en de locatie van de ingediende klachten, wordt vermoed dat de bron van de geur  afkomstig was van een schip dat aan het ontgassen was. De DCMR  heeft daarom contact gezocht met de kustwacht. Een patrouille-vliegtuig heeft de langsvarende en op de ankerplaats liggende schepen laten scannen op openstaande luiken.

Er bleken echter op dat moment geen schepen de luiken open te hebben staan.  Uit het onderzoek van het milieupiket van de DCMR is ook gebleken dat de stank vanaf zee kwam.

 

Bij de meldkamer van de DCMR zijn tot 11:15 uur, 29 klachten ingediend vanuit Oostvoorne en Brielle over een olieachtige lucht. De bron is nog onbekend. Het milieupiket van de DCMR is onderweg om onderzoek te doen.