DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Stofoverlast in Hoek van Holland

Milieumelding Hoek van Holland

Laatst gewijzigd

Zondag 28 juni melden inwoners uit Hoek van Holland overlast van zwart stof. Het stof is mogelijk afkomstig van het bedrijf EMO op de Maasvlakte in Rotterdam. Het bedrijf neemt maatregelen.

Ervaart u ook deze overlast?

Melding maken

Status:Actueel

Totaal aantal meldingen

In totaal meldden 47 inwoners uit Hoek van Holland overlast van zwart stof. De 47ste melding kwam zondagavond 28 juni rond 20.45 uur bij de DCMR meldkamer binnen.

DCMR gaat de situatie nader onderzoeken. Hierbij worden de gegevens uit het onderzoek van DCMR milieupiket, uitgevoerd bij de bedrijven en bij de melders, meegenomen.

Aantal meldingen

Tot nu toe hebben 18 inwoners uit Hoek van Holland melding gemaakt van zwart stof bij de DCMR meldkamer. DCMR milieupiket is in Hoek van Holland om bij de melders te kijken hoe het zwart stof er precies uit ziet. Deze gegevens zijn nodig om de bron te kunnen herleiden.

Tussen 8.30 uur en 12.55 uur zijn 8 meldingen binnengekomen bij onze meldkamer.

DCMR milieupiket is bij de bedrijven EECV en EMO een onderzoek gestart. Bij het bedrijf EMO werd een mogelijke bron gevonden. Door de harde wind zou er mogelijk stof vanuit deze bron richting Hoek van Holland waaien. Het bedrijf EMO neemt maatregelen.