DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Nieuwsberichten

DCMR en DFDS maken afspraken over tegengaan geluidsoverlast van ferryboot in Vlaardingen

Nieuwsbericht Vlaardingen

Eerder deze week kwamen er bij de Meldkamer circa 15 klachten binnen van inwoners in Vlaardingen over een brommend geluid. De bron bleek een ferryboot. De DCMR en de eigenaar hebben afspraken gemaakt …

Vuurwerkverkooppunten in de Rijnmond veilig op weg naar de jaarwisseling

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Uit een inventarisatie van de DCMR blijkt dat bij ongeveer de helft van de verkooppunten geen consumentenvuurwerk aanwezig is. Sommige winkels gaan licht vuurwerk verkopen dat niet verboden is.

Expertmeeting Plas van Heenvliet donderdag 26 november

Nieuwsbericht Brielle

Donderdagavond 26 november organiseert gemeente Brielle voor geïnteresseerden een digitale expertmeeting over de Plas van Heenvliet in Brielle. Een expert van DCMR is ook aanwezig.

Stille klinkers Baumannlaan zorgen voor minder geluid

Nieuwsbericht Rotterdam-Noord

Afgelopen zomer heeft de gemeente Rotterdam als proef een nieuw wegdek op de Burgemeester Baumannlaan in Overschie aangelegd. Dit wegdek bestaat deels uit stille klinkers: stenen met een toplaag die h…

Aangepaste vergunning SUEZ ter inzage

Nieuwsbericht Meerdere wijken

De aangepaste vergunning voor SUEZ/ Sita Recycling Services Zuid B.V. is ingezet om het vliegenprobleem aan te pakken. Bezwaar op die aanpassing kan alleen met een zienswijze worden ingediend.

Jubileumproject Luchtmeetnet Rijnmond met inwoners groot succes

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Maandag 23 november presenteerde DCMR het definitieve rapport van het project Samen Meten. Bijna 200 inwoners hebben een heel jaar deelgenomen aan het project. Ze hebben elke maand op een zelfgekozen …

Nieuwe HES Hartel Tank Terminal wordt voorzien van walstroom

Nieuwsbericht Rotterdam

Op de in aanbouw zijnde HES Hartel Tank Terminal B.V., een project van HES International B.V., zal de mogelijkheid worden geboden voor binnenvaartschepen om gebruik te maken van walstroom.

Bron knallen Voorne-Putten, Goeree en Hoekse Waard nog niet achterhaald

Nieuwsbericht Meerdere wijken

Ondanks een grootschalig onderzoek door DCMR is er nog geen zekerheid over de bron van de harde knallen waarover gisteren (maandag) klachten kwamen.