DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Weekupdate Odfjell

Nieuwsbericht

Dit is de tweede update over de ontwikkelingen bij tankopslagbedrijf Odfjell Rotterdam. De DCMR publiceert wekelijks een update op de site. De updates geven informatie over de handhavingsacties, de buitengebruikstelling en het mogelijk weer in gebruik nemen van in orde bevonden bedrijfsonderdelen bij Odfjell

Inspecties op het terrein

Deze week zijn dagelijks inspecteurs van de DCMR bij Odfjell aanwezig voor verschillende activiteiten. Ze houden toezicht op het leegmaken van tanks. De DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) hebben deze week een aantal blus- en veiligheidstests gedaan. De DCMR onderzoekt op het terrein de leeggemaakte tanks.

Feiten en cijfers vrijdag 10 augustus

  • Odfjell heeft inmiddels in totaal 153 tanks leeggemaakt. De activiteiten zijn erop gericht om de tanks te legen.
  • De DCMR beoordeelt momenteel de dossiers die Odfjell heeft aangeleverd voor de RBI (Risk Based Inspection). Meer informatie over voorwaarden voor goedkeuring van de tanks in de update van vorige week.
  • De door Odfjell ingeschakelde extra brandweereenheid blijft op het terrein aanwezig.
  • Op vrijdag 10 augustus heeft de DCMR het plan van aanpak voor gedeeltelijke en gefaseerde ingebruikname van de terminal van Odfjell ontvangen. De DCMR beoordeelt dit.
  • Als de tanks volgens het protocol door de DCMR en de VRR getest zijn, kunnen tanks weer in gebruik worden genomen. Er zijn nog geen tanks opnieuw in gebruik genomen.

Meer informatie over Odfjell

De DCMR publiceert wekelijks een update over de ontwikkelingen bij Odfjell. Meer informatie in het dossier Toezicht en handhaving bij Odfjell.