DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Weekupdate Odfjell

Nieuwsbericht

Dit is de derde update over de ontwikkelingen bij tankopslagbedrijf Odfjell Rotterdam. De DCMR publiceert wekelijks een update op de site.

Feiten en cijfers vrijdag 17 augustus

  • Odfjell heeft inmiddels in totaal 166 tanks leeggemaakt.
  • De DCMR beoordeelt momenteel de dossiers die Odfjell heeft aangeleverd voor de RBI (Risk Based Inspection). Meer informatie over voorwaarden voor goedkeuring van de tanks in klik hier.
  • Dertien tanks uit 2007 zijn inmiddels beoordeeld en mogen door Odfjell weer worden gebruikt. Voor deze tanks heeft de DCMR gecontroleerd of inspecties en onderhoud in het verleden goed zijn uitgevoerd. Daarnaast heeft de DCMR voor deze tanks een inspectie op het terrein uitgevoerd.
  • Van deze dertien tanks zijn ook de koel en bluswatervoorzieningen getest in aanwezigheid van de VRR en de DCMR. Deze installaties zijn in orde bevonden.
  • De door Odfjell ingeschakelde extra brandweereenheid blijft op het terrein aanwezig.
  • Het plan van aanpak dat de DCMR op vrijdag 10 augustus ontving is beoordeeld. Dit plan voldoet voor wat betreft het leegmaken van de tanks. Uiterlijk 1 september zullen alle tanks gevuld met K1- en K2(licht ontvlambare)-producten leeg zijn (volgens afspraak). Overige onderdelen van het plan worden nog beoordeeld.

Meer informatie over Odfjell

De DCMR publiceert wekelijks een update over de ontwikkelingen bij Odfjell. Meer informatie over Odfjell vindt u in het dossier.