DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Weekupdate Odfjell

Nieuwsbericht

Dit is de vierde update over de ontwikkelingen bij tankopslagbedrijf Odfjell Rotterdam. De DCMR publiceert wekelijks een update op de site.

De DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) hebben deze week wederom een aantal blus- en veiligheidstests gecontroleerd. Daarnaast zijn deze week ook integriteitsbeoordelingen uitgevoerd.

Feiten en cijfers vrijdag 24 augustus

  • Odfjell heeft inmiddels in totaal 189 tanks leeggemaakt.
  • De DCMR beoordeelt momenteel de dossiers die Odfjell heeft aangeleverd voor de RBI (Risk Based Inspection). Meer informatie over voorwaarden voor goedkeuring van de tanks klik hier.
  • Zes tanks zijn deze week beoordeeld en mogen door Odfjell weer worden gebruikt. Voor deze tanks heeft de DCMR gecontroleerd of inspecties en onderhoud in het verleden goed zijn uitgevoerd. Daarnaast heeft de DCMR voor deze tanks een inspectie op het terrein uitgevoerd.
  • Van deze zes tanks zijn ook de koel- en bluswatervoorzieningen getest in aanwezigheid van de VRR en de DCMR. Deze installaties zijn in orde bevonden.
  • De door Odfjell ingeschakelde extra brandweereenheid blijft op het terrein aanwezig.
  • Maandag 20 augustus zijn leden van de Provinciale Staten Zuid-Holland en gemeenteraadsleden uit het Rijnmondgebied door de DCMR en de VRR geïnformeerd over de stand van zaken bij het bedrijf. Ook werden vragen van de staten- en raadsleden beantwoord.

Meer informatie over Odfjell

De DCMR publiceert wekelijks een update over de ontwikkelingen bij Odfjell. Meer informatie over Odfjell vindt u in het dossier.