DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Weekupdate Odfjell

Nieuwsbericht

Dit is de vijfde update over de ontwikkelingen bij tankopslagbedrijf Odfjell Rotterdam. De DCMR publiceert wekelijks een update op de site.

De DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) hebben deze week wederom een aantal blus- en veiligheidstests gecontroleerd. Daarnaast zijn deze week ook integriteitsbeoordelingen uitgevoerd.

Feiten en cijfers vrijdag 31 augustus

  • Odfjell heeft inmiddels 211 tanks leeggemaakt.
  • 1 tank is deze week beoordeeld en mag door Odfjell weer worden gebruikt. Voor deze tank heeft de DCMR gecontroleerd of inspecties en onderhoud in het verleden goed zijn uitgevoerd. Daarnaast heeft de DCMR voor deze tank een inspectie op het terrein uitgevoerd. Van deze tank is ook de koel- en bluswatervoorzieningen getest in aanwezigheid van de VRR en de DCMR. Deze installaties zijn in orde bevonden.
  • In totaal mogen 20 tanks weer worden gebruikt.
  • De DCMR beoordeelt momenteel de dossiers die Odfjell heeft aangeleverd voor de RBI (Risk Based Inspection). Meer informatie over voorwaarden voor goedkeuring van de tanks, klik hier.
  • De door Odfjell ingeschakelde extra brandweereenheid blijft op het terrein aanwezig.

Meer informatie over Odfjell

De DCMR publiceert wekelijks een update over de ontwikkelingen bij Odfjell. Meer informatie over Odfjell vindt u in het dossier.