DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Mogelijke geluidsoverlast van scheepswerf Zwijnenburg

Nieuwsbericht

Op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2015 gaat scheepswerf Zwijnenburg uit Capelle aan den IJssel een jacht gritstralen. Volgens de vergunning mag Zwijnenburg eenmaal per jaar voor een periode van maximaal 64 uur voldoen aan hogere geluidsnormen. Het gritstralen begint op donderdag 5 maart om 07:00 uur en zal tot uiterlijk zaterdagavond 7 maart 23:00 uur duren.

De DCMR verricht een continue meting . De meetkar blijft een hele week staan, zodat ruim van te voren en ruim na de straalweek het geluid gemeten wordt.

Hoger geluidsniveau

Aangezien het geluidniveau zo'n 20 dB hoger mag zijn tijdens de straalweek in vergelijking met de normale situatie (61 dB tegenover de normale waarde van ca 40 dB), is de kans groot dat inwoners uit de wijk ten noorden van het bedrijf en in de omgeving van de Starstraat aan de zuidkant van het water overlast zullen ervaren.

Preventieve meting

De uitrukdienst van de DCMR voert ook op donderdagochtend preventief een meting uit in de wijk om bij klachten de bewoners direct te kunnen informeren. Bij klachten kan de uitrukdienst ter plekke een meting uitvoeren, zowel bij de klagers voor de deur als op één van de geluidsemissiepunten. Bovendien kan de meetkar vanuit de meldkamer direct uitgelezen worden. Ook het bedrijf zelf voert metingen uit in Capelle aan den IJssel en Rotterdam (Kralingseveer en IJsselmonde).