DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Meten van energieverspilling

Nieuwsbericht

De DCMR controleert verschillende branches op energiebesparing. Datacenters, ziekenhuizen maar ook bijvoorbeeld gemeentekantoren worden bezocht. Bij deze gemeentekantoren wordt een nieuw instrument ingezet om energieverspilling te meten, de logger.

Analyserapport

De logger wordt gekoppeld aan de CV-ketel. Het kastje meet het stookgedrag over een periode van tenminste twee weken. Bij gemeenten Brielle, Rotterdam, Oostvoorne, Spijkenisse en Goeree-Overflakkee is de logger geplaatst. Christian de Laat, projectleider van dit energiebesparingsproject bij de DCMR is enthousiast: “Het is een overtuigend instrument. De logger toont aan dat in de nacht of in het weekend de kachel onnodig blijft branden.” Een adviesbureau vergelijkt de basisinformatie van het gebouw, de loggermetingen en buitentemperatuur in een analyserapport.

Geholpen

Gemeenten zijn hiermee geholpen. De meeste CV-installaties zijn voor de facilitair managers te complex om zelf in te regelen. De Laat: “De eerste ervaringen zijn positief. Het analyserapport geeft de facilitair manager handvatten om de CV-ketel door zijn installateur zuiniger in te laten regelen”

De bedoeling is de logger volgend jaar ook bij scholen in te zetten.