DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten

Waarom ons logo verlicht blijft tijdens Earth Hour

Nieuwsbericht

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt.

Dan gaat een uur lang het licht uit. Met dat gebaar geven wereldwijd burgers, bedrijven en gemeenten het signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Dit jaar vindt Earth Hour plaats op zaterdag 19 maart vanaf 20.30 uur.

Een initiatief dat de DCMR van harte steunt. Ook de DCMR spant zich in om bij te dragen aan minder energieverbruik. Het hele jaar door. In ons gebouw hebben we daarvoor al bij de bouw verschillende maatregelen getroffen. Zo is het DCMR gebouw ingericht met sensoren. Dit betekent dat het licht alleen aan gaat als er beweging wordt gedetecteerd. Het energieverbruik wordt dus automatisch aangepast aan de hoeveelheid mensen die er werken.

Op last van de brandweer

Er staat alleen continu licht aan in ons gebouw wanneer de brandweer dat van ons verlangt. Dan gaat het bijvoorbeeld om verlichting van nooduitgangen en vluchtwegen. De verlichting van onze naam en ons logo aan de gevels van het DCMR-gebouw valt daar niet onder. Die laten we tijdens Earth Hour branden. Omdat dit voor een milieudienst wellicht vreemd overkomt leggen we het kort uit.

Meer kwaad dan goed

Toegang tot de meterkast waarmee dat licht wordt geregeld is alleen voor gekwalificeerd personeel van de DCMR. Omdat Earth Hour op een zaterdag plaatsvindt, moet een medewerker uit een aangrenzende gemeente naar de DCMR rijden en terug. Daarnaast gebruiken we LED-lampen voor onze buitenverlichting. Dat is al energiezuinige verlichting. Al met al zouden we het milieu meer kwaad dan goed doen, wanneer we onze buitenverlichting doven om mee te doen aan Earth Hour. Om die reden wordt de buitenverlichting aan het DCMR-gebouw zaterdagavond 19 maart niet uitgeschakeld.