DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR gaat toezicht houden op asbestverwijdering Krimpen aan den IJssel

Nieuwsbericht Krimpen aan den IJssel

De DCMR voert sinds kort voor de gemeente Krimpen aan den IJssel de asbesttaken uit. Een inwoner van Krimpen aan den IJssel ontvangt niet meer van de gemeente maar van ons een brief of hij/zij asbesthoudende materialen mag (laten) verwijderen. Ook nemen wij het toezicht over op het verwijderen van asbest door bedrijven.

Gemeente Krimpen aan den IJssel volgt hiermee het rijksbeleid dat voorschrijft de gemeentelijke asbesttaken uit te laten voeren door  de omgevingsdiensten. De DCMR is de omgevingsdienst van regio Rijnmond en Goeree-Overflakkee.

Melden

In elke gemeente moet vooraf het verwijderen van asbest via www.omgevingsloket.nl worden gemeld. Dat was zo en blijft zo. In de gemeente Krimpen aan den IJssel krijgt de melder nu reactie hierop van ons, in de andere Rijnmondgemeenten blijft dat, totdat de taken zijn overgedragen, de gemeente.

Informatie

Mocht u uit Krimpen aan den IJssel komen en asbest willen (laten) verwijderen, kijk dan op de website van uw gemeente. Hier staat ook hoe asbest te herkennen, wat u wel en wat niet zelf mag verwijderen en hoe u dat veilig doet.

Foto van Stefan Speelberg, Flickr