DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR Kinderraad geïnstalleerd

Nieuwsbericht Meerdere wijken

Woensdagmiddag vond de officiële installatie van de DCMR Milieudienst Rijnmond Kinderraad plaats. In aanwezigheid van ouders, broertjes en zusjes, kregen alle kinderraadsleden van Rosita Thé, directeur bij DCMR, een toegangspasje overhandigd.

De DCMR Kinderraad is een nieuw initiatief van DCMR en de Kleine Ambassade en bestaat uit een groep van zestien enthousiaste kinderen uit groep 6 t/m 8 die in het werkgebied van DCMR wonen. Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan dit initiatief. 

De komende periode krijgen de kinderen les over toezicht, vergunningverlening en handhaving en komen in contact met allerlei collega’s. Ook krijgen ze een kijkje in de keuken van de meldkamer en gaan ze op excursie door het werkgebied van de DCMR om te zien hoe wij werken aan een leefbare en veilige regio, zodat 1,2 miljoen mensen prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag, want de Kinderraad gaat adviezen uitbrengen aan DCMR op een aantal moeilijke kwesties. 

Tijdens de installatie straalde het enthousiasme van de kinderen af. Blij dat ze mee mogen denken over het milieu, want daar maken veel kinderen zich zorgen om. De reden dat we de Kinderraad oprichten, verwoordt Josefien, 10 jaar, mooi: “Ik vind het milieu heel belangrijk. Omdat kinderen op een andere manier kijken naar dingen, kunnen we goede beslissingen maken.”
 

Kinderen vieren de installatie met directie en collega's van DCMR
Kinderen vieren de installatie met directie en collega's van DCMRFoto: De Kleine Ambassade