DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Jubileumavond luchtmeetnet op 17 oktober 2019

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Laatst gewijzigd

In samenwerking met debatpodium Arminius vieren we donderdagavond 17 oktober 50 jaar luchtmeetnet. Met politieke talkshow DRAAD, live-luchtmetingen en een expositie over het luchtmeetnet door de jaren heen.

Op deze avond staan we in de politieke talkshow DRAAD stil bij onze lucht. Wat zijn de feiten? Welke effecten heeft schone of juist vervuilde lucht op onze gezondheid? Wat is de opbrengst van de metingen door burgers aan het meetnet? Welke maatregelen moeten er genomen worden om de laatste ‘meters’ te kunnen maken op het gebied van schone lucht? Welke stappen zijn we als burgers bereid te zetten en wat willen we daar voor laten?

In DRAAD: dossier gezonde lucht maken we de balans op met o.a. Arno Bonte (wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit & Energietransitie), Lex Burdorf (hoogleraar determinanten van de volksgezondheid aan het Erasmus MC), Sef van den Elshout (coördinator Kennis en Analyse Luchtkwaliteit DCMR, Margreet Hovenkamp (Vertegenwoordiger bewonersgroep Hillegersberg) en verschillende gemeenteraadsleden op de politicibank. Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Op deze avond is ook een expositie te zien van 50 jaar Meetnet, kun je zien hoe de luchtkwaliteit wordt gemeten en is er een inloopspreekuur vanaf 19 uur voor prangende vragen over luchtkwaliteit in de regio Rijnmond.

Datum donderdag 17 oktober 2018
Locatie Arminius, Museumpark 3 in Rotterdam
Tijd inloopspreekuur start om 19.00 uur, start DRAAD om 20.00 uur
Aanmelden via de website van Arminius