DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR controleert op geluidoverlast tijdens Baroeg Open Air in Zuiderpark Rotterdam

Nieuwsbericht Rotterdam-Zuid

Laatst gewijzigd

Op 14 en 15 september zijn onze inspecteurs aanwezig bij het Baroeg Open Air. Zij controleren op eventuele geluidoverlast.

De doorgang van het festival was enige tijd onzeker, nadat de Raad van State een streep zette door het nieuwe bestemmingsplan voor het Zuiderpark. Maar de uitspraak van de Raad van State heeft alleen gevolgen voor kleinschalige evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een buurtbarbecue. Voor grotere evenementen is de vergunning van de gemeente leidend. Geplande evenementen in het Zuiderpark waar al vergunning voor afgegeven is, gaan gewoon door.

Inspecteurs van de DCMR zijn beide dagen aanwezig om te meten of de geluidnormen worden overschreden. Deze geluidnormen zijn opgenomen in de evenementenvergunning, die de gemeente Rotterdam voor het Baroeg Open Air heeft afgegeven.

De DCMR voert dit weekend ook continue geluidmetingen uit tijdens het Opperdepop Festival in Bergschenhoek en POW! WOW! in Rotterdam. Meer informatie over geluidmetingen tijdens festivals in september vindt u hier.

Meestgestelde vragen

De meestgestelde vragen over geluidoverlast bij evenementen hebben we voor u op een rij gezet.