DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR helpt sportverenigingen te sporten zonder gedoe

Nieuwsbericht Rotterdam

Laatst gewijzigd

Voor sportverenigingen gelden ook milieuregels, maar niet elke vereniging weet dat. Om sportverenigingen te helpen overlast te voorkomen en de omgeving veilig te houden heeft de DCMR een informatiewaaier gemaakt met de belangrijkste milieuregels. Buitensportverenigingen in het Rijnmondgebied ontvangen deze week een exemplaar.

Informatiewaaier met milieuregels

De DCMR controleert of verenigingen zich houden aan milieuregels. Annelies Jansen, inspecteur van de DCMR: “We willen niet alleen handhaven, we willen verenigingen ook helpen overtredingen te voorkomen.” Daarom is de informatiewaaier ontwikkeld.

In de waaier zijn enkele belangrijke milieuregels voor buitensportverenigingen samengevat. Wetgeving op het gebied van geluid, licht, vuurwerk en energiebesparing komen aan bod. Wat zijn bijvoorbeeld de regels over het afsteken van vuurwerk? Wanneer mag de veldverlichting aan? Mag er muziek op het veld afgespeeld worden? “In de waaier staan handige checklisten zodat verenigingen in een oogopslag zien wat ze moeten regelen rondom trainingen, wedstrijden en feesten.”

Op 29 augustus kreeg de manager van Sportpark Harga en Willem-Alexander het eerste exemplaar van de waaier: “Dit is superhandig, omdat het kort en krachtig is."

Nieuwsgierig? Een digitaal exemplaar vindt u hier.