DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Helikopterrondvluchten op 14 september boven Moordrecht en Gouderak

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Laatst gewijzigd

Op zaterdag 14 september worden vanuit Moordrecht en Gouderak helikopterrondvluchten uitgevoerd. Hiervoor zijn door DCMR ontheffingen verleend. Deze ontheffingen mogen uitsluitend op 14 september gebruikt worden. Dat betekent dat er de rest van het kalenderjaar geen helikopters meer op die locaties mogen komen. Onze inspecteurs controleren de voorschriften uit de ontheffingen.

De vluchten zullen voornamelijk plaatsvinden boven het grondgebied Moordrecht en Gouderak. De opbrengst van de vluchten komt ten goede aan een goed doel. De vluchten worden uitgevoerd van 09.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. De piloten zijn geïnstrueerd om zo min mogelijk over bebouwing te vliegen. Ondanks dat zullen de helikopters niet altijd buiten gehoorsafstand zijn. Op onderstaand kaartje staan de landingslocaties.

Voorschriften

DCMR verleent namens de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland de ontheffingen. De ontheffingen publiceren we op onze site.
In de ontheffingen voor deze helikopterrondvluchten wordt onder andere het volgende voorgeschreven:
•    overlast voor omwonenden moet zoveel mogelijk worden voorkomen;
•    maximaal 50 vluchten per locatie mogen worden uitgevoerd;
•    boven de bebouwde kom mag er niet te laag worden gevlogen (tenzij de luchtverkeersleiding en/of de vliegveiligheid anders bepaalt);
•    de helikopters moeten uiterlijk om 20.00 uur vertrokken zijn (in de praktijk zal de laatste vlucht rond 18.00 zijn uitgevoerd);  
•    de organisatie kan worden verzocht om de vliegroute aan te passen.
De voorschriften uit de ontheffingen worden door onze inspecteurs gecontroleerd en gehandhaafd.

Kaartje helikopterrondvluchten