DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Kinderraad van de DCMR presenteert spreekbeurtpakket

Nieuwsbericht Meerdere wijken

Laatst gewijzigd

Tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam presenteerde de DCMR met trots het allereerste DCMR spreekbeurtpakket. Dit pakket werd ontwikkeld naar aanleiding van een advies van de kinderraad van de DCMR.

Volgens de kinderen is dit een uitgelezen middel om alle kinderen uit de regio te informeren over de wijze waarop de DCMR zit inzet voor een schoon en gezonde leefomgeving. En dat vinden de kinderen erg belangrijk, want wanneer meer mensen – jong en oud - de milieudienst beter weten te vinden, hoe beter er samen kan worden gezorgd voor een schoon en veilig milieu.

De DCMR was onder de indruk van het advies en pakte het meteen op. Samen met de kinderen en de Kleine Ambassade ontwikkelde zij in de afgelopen maanden een digitaal kant-en-klaar spreekbeurtpakket en een educatieve kinderkrant. Het pakket staat niet alleen bomvol informatie over de DMCR en de werkzaamheden van de milieudienst in de regio Rijnmond en Goeree-Overflakkee. Het bevat ook nog eens veel handige tips en extra’s waarmee kinderen leren hoe je een goede spreekbeurt geeft. Ook dat was namelijk een voorwaarde van de kinderen: iedereen moet iets aan het pakket hebben, ook als je spreekbeurt over een ander onderwerp wilt geven.

Al het materiaal is vanaf dit weekend gratis te gebruiken en aan te vragen via dcmr.nl/spreekbeurt.

Kinderen uit de kinderraad presenteren de spreekbeurtkrant
 

Over de DCMR Kinderraad

Sinds 2018 verdiepen de leden van de DCMR Kinderraad zich in wat er nodig is voor een schone en veilige omgeving. Ze ontdekten wat de DCMR allemaal doet, gingen op excursie in het Rijnmondgebeid en spraken met medewerkers. De kennis die ze daarmee opdeden, gebruikten ze om mee te denken met uiteenlopende vraagstukken die spelen bij de DCMR.