DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Zonnepanelen op bedrijfsdaken Spaanse Polder Rotterdam

Nieuwsbericht Meerdere wijken

Laatst gewijzigd

Veertig ondernemers uit het industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam wekken binnenkort hun eigen energie op met zonnepanelen op hun bedrijfsdaken. DCMR en de gemeente Rotterdam stimuleren het gebruik van zonne-energie. De bouw is in de zomer gestart.

Samenwerken aan duurzame energie

Op een bedrijventerrein is vaak een groot oppervlakte aan daken waar relatief eenvoudig zonnepanelen op aan te brengen zijn. Dat geldt ook voor Spaanse Polder. Koen de Kruif, senior adviseur bij de DCMR: “Samen met de gemeente Rotterdam en de ondernemersvereniging zijn we aan de slag gegaan. Binnenkort wekken veertig ondernemers hun energie op met zon. Doel is om dit aantal verder uit te breiden. In de Spaanse Polder zitten zo’n 1800 ondernemers.”

In een filmpje van twee minuten zie je hoe het project in de Spaanse Polder tot stand kwam.

Ook op het DCMR-dak

Koen: ”Wij zitten met ons kantoor naast de Spaanse Polder en hebben zelf ook zonnepanelen op ons dak gelegd. Ruim 10% van ons eigen energiegebruik komt uit de zonnepanelen. En over 25 jaar leveren deze panelen nog steeds elektriciteit en maakt het de waarde van ons pand hoger. Uiteraard gaat het ons ook om het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen”.

In een filmpje van 2 minuten zie je hoe het er bij ons op het dak in Schiedam uitziet.

Interesse?

Op woensdag 20 november organiseert de DCMR in samenwerking met de ondernemersverenigingen en gemeente Rotterdam een evenement voor bedrijven over opwekken van duurzame energie en energiebesparing. Koen spreekt daar namens de DCMR over de noodzaak om aandacht te besteden aan verduurzaming. Christian de Laat vertelt over de plicht om te informeren over uw energiebesparingen. Het evenement duurt van 15.00 uur tot 18.00 uur en is bij de DCMR in Schiedam. U kunt zich bij dmdesk aanmelden voor het evenement.