DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

BAS gehackt, DCMR veilig

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Laatst gewijzigd

Op 23 oktober 2019 werd bekend dat een systeem bij BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) dat wordt gebruikt voor het registreren van meldingen van burgers, was gehackt. Hoe zit dat bij DCMR?

Op 23 oktober 2019 werd bekend dat een systeem bij BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) dat wordt gebruikt voor het registreren van meldingen van burgers, was gehackt.

Naar aanleiding hiervan heeft DCMR navraag gedaan bij de leverancier van ons registratiesysteem, omdat zij ook aan BAS leveren. Hieruit blijkt dat het gehackte systeem van BAS, een ander systeem betreft dan dat bij DCMR wordt gebruikt. Persoonlijke gegevens die u gebruikt om meldingen bij DCMR in te dienen zijn niet gestolen.

Uw gegevens bij DCMR

DCMR verzamelt uw gegevens om meldingen over vliegverkeer te kunnen registreren en analyseren. Dit doen wij om zodat we de Commissie Regionaal Overleg Rotterdam The Hague Airport kunnen adviseren. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden en ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het maken van onze rapportages.