DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR onderzoekt stofoverlast Hoek van Holland. Doet u mee?

Nieuwsbericht Hoek van Holland

Laatst gewijzigd

DCMR zoekt bewoners die mee willen doen aan een onderzoek naar stofoverlast in Hoek van Holland. Metingen in Hoek van Holland laten al enige tijd dalende concentraties fijnstof zien. Toch zijn er signalen dat bewoners stofoverlast ervaren, maar DCMR krijgt bijna geen klachten. Daardoor is het lastig te achterhalen wanneer bewoners stofoverlast ervaren, en om wat voor stof het precies gaat.

Onderzoek

DCMR wil graag een beter beeld krijgen van de stofoverlast in Hoek van Holland. We zoeken daarom inwoners die voor een onderzoek een dagboekje bij willen houden.

Ook inwoners die melding maken van stofoverlast bij onze meldkamer, vragen we om aan het onderzoek mee te doen.

Wat moet ik doen?

We vragen u om een dagboekje bij te houden. In het dagboekje schrijft u op wanneer u stofoverlast ervaart, wat de kleur van het stof is en of het poederig of vettig is. Ook vragen we u om een plakmonster van het stof te maken. Met de plakmonsters kunnen we kijken wat voor stof het is. En of er bijvoorbeeld erts, kolen, roet of zand in het stof zit.

Doet DCMR nog ander onderzoek?

Het bewonersonderzoek is niet het enige onderzoek dat DCMR naar de stofoverlast doet. We onderzoeken alle meldingen die bij de meldkamer binnenkomen. Ook controleren we overslagbedrijven op ‘good housekeeping’ en we doen onverwachte controles. Daarnaast is er het meetpunt van DCMR in Hoek van Holland.

Door alle gegevens te combineren willen we samen met de inwoners van Hoek van Holland meer inzicht krijgen in de stofoverlast die wordt ervaren.

Hoe kan ik meedoen aan het onderzoek?

Woont u in Hoek van Holland? Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met Pieter Stok van de gebiedscommissie Hoek van Holland. Dat kan via email of via telefoonnummer 06 547 610 15. Voor en tijdens het onderzoek wordt u uitgenodigd voor een aantal bijeenkomsten.

Wanneer start het onderzoek?

We weten nog niet precies wanneer het onderzoek start. Dit komt door de coronacrisis. Zodra we met het onderzoek kunnen starten, nemen we contact met u op.