DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR hervat fysieke inspecties

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Laatst gewijzigd

Door de coronamaatregelen was DCMR genoodzaakt inspecties waarbij bedrijfsbezoeken noodzakelijk zijn sterk te verminderen. Vanaf 18 mei hervat DCMR het grootste deel van deze fysieke inspecties. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-instructies.

Hervatten bedrijfsbezoeken

Nu de coronamaatregelen langer aanhouden en iets versoepeld worden, gaat DCMR inspecties waarbij bedrijfsbezoeken noodzakelijk zijn zoveel mogelijk hervatten. De grote bedrijvigheid in het de regio vraagt ook in tijden van corona om risicogericht toezicht en handhaving. Een eerste stap hiertoe werd al begin april gezet, toen inspecties met een spoedeisend karakter zoals bij asbest- en bodemsaneringen onder strikte voorwaarden werden hervat.

Protocol

Om het hervatten van de inspecties op een veilige manier te laten verlopen wordt een duidelijk protocol gevolgd. Bij het afleggen van fysieke inspecties en bedrijfsbezoeken staan de richtlijnen van het RIVM voorop. Per situatie wordt bekeken of het  verstandig is om een inspectie of bezoek uit te voeren.

Bedrijven worden op afspraak bezocht. In enkele branches worden in verband met de veiligheid van de eigen medewerkers voorlopig nog geen inspecties op locatie uitgevoerd. Het gaat hierbij onder meer om zorginstellin-gen en nertsfokkerijen. Ook wordt voorlopig geen klachtenonderzoek gedaan waarbij inspecteurs woningen moeten betreden.

Factsheet

Hoe we de fysieke inspecties uitvoeren en welk protocol we daarbij volgen, wordt weergegeven in het factsheet 'Inspecteren tijdens COVID-19'.