DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Rond de tafel met je buren in Botlek-Europoort

Nieuwsbericht Meerdere wijken

Laatst gewijzigd

Klankbordgroep Rozenburg is opgegaan in het Burengesprek Botlek-Europoort. Inwoners uit omliggende gemeenten kunnen hier met bedrijven en overheden rond de tafel om te praten over veilig werken en wonen.

Goede buren maken kennis met elkaar en informeren elkaar. Inwoners uit Rozenburg deden dat al sinds 1994 met de omliggende bedrijven, gemeente Rozenburg, later Rotterdam, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en DCMR in de Klankbordgroep Rozenburg.

Meer gemeenten

De Klankbordgroep Rozenburg is nu, anno 2020, opgegaan in het Burengesprek Botlek-Europoort. Rozenburgers kunnen ook hier met bedrijven en overheden rond de tafel. Ook omwonenden uit andere omliggende gemeenten zoals Brielle, Nissewaard en Vlaardingen zijn van harte welkom.

Open en constructief

Het doel van Burengesprek Botlek-Europoort is om een open en constructief gesprek te voeren tussen bedrijven, overheden en omwonenden. Door met elkaar te praten, ideeën te delen, vragen te stellen en informatie te bundelen over veilig werken en wonen is het de bedoeling samen het gebied rondom de Botlek en Europoort leefbaar en veilig te houden.

Initiatief

Burengesprek Botlek-Europoort is een initiatief van bedrijven die actief zijn in het Botlek-Europoort gebied, zoals Ducor, Huntsman, Kemira, LyondellBasell en Vopak, gemeente Rotterdam, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en DCMR.

Facebook en twitter

Vanuit het Burengesprek zullen bijeenkomsten worden georganiseerd. Naast de Burengesprek website is het Burengesprek ook te vinden op facebook en op twitter.