DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Kinderraad DCMR zoekt nieuwe raadsleden

Nieuwsbericht Meerdere wijken

Laatst gewijzigd

Sinds 2018 heeft DCMR een eigen kinderraad. De Kinderraad adviseert DCMR op vraagstukken waar wij mee te maken hebben of krijgen. En de kinderen maken zo op een interactieve manier kennis met ons werk en ons werkgebied. Omdat de huidige kinderraad afzwaait, zoeken wij nieuwe leden. Is het misschien iets voor uw kind? Laat het ons weten. Kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas, die in het werkgebied van de DCMR wonen, kunnen meedoen.

Introductielessen

In opdracht van onze directie denkt de Kinderraad mee over een aantal lastige onderwerpen. Voordat ze met die onderwerpen aan de slag gaan, krijgen de raadsleden eerst een introductie in ‘Wat doet de DCMR nu eigenlijk’, want wie goed advies wil geven, moet natuurlijk wel weten waar het over gaat.

Tijdens een aantal themalessen leren de kinderen alles over vergunningverlening, toezicht en handhaving en maken ze kennis met verschillende DCMR-collega’s. Uiteraard krijgen ze ook een kijkje achter de schermen. Ze bezoeken de meldkamer en gaan op excursie door het werkgebied van de DCMR. Zo zien ze met eigen ogen waar het allemaal om draait. Nadat de kinderen alle ins en outs van de DCMR kennen, gaan ze zelf aan de slag.

Wie, wat, hoe en wanneer?

In de Kinderraad zitten 10 tot 15 kinderen. De raad wordt voor een jaar benoemd en komt 8 keer bijeen voor de themalessen. Deze themalessen worden gegeven bij de DCMR in Schiedam. De eerste bijeenkomst staat gepland op 25 november a.s. Tijdens deze bijeenkomst wordt de nieuwe raad officieel geïnstalleerd. De laatste bijeenkomst is op woensdag 23 juni 2021. Uiteraard houden we rekening met de schoolvakanties.

De DCMR-kinderraad zetten we samen op met De Kleine Ambassade uit Schiedam. Zij helpen om kinderen en jongeren te betrekken bij onderwerpen die spelen in onze regio. Dit doen zij met op maat gemaakte projecten en lessen.

Benieuwd naar de adviezen van de Kinderraad 2019-2020? Bekijk in onderstaande video welke adviezen ze ons gaven.

Meedoen?

Heeft uw kind interesse of wil het graag meedoen met de Kinderraad? Meldt u uw kind dan aan door een email te sturen naar post@dekleineambassade.nl. Vermeld hierbij de naam, leeftijd, woonplaats van uw kind en uw telefoonnummer De Kleine Ambassade neemt dan contact met u op. Aanmelden kan tot 4 november a.s.

Coronamaatregelen

Bij het organiseren van de bijeenkomsten worden uiteraard de maatregelen rondom het coronavirus in acht genomen. Dit kan betekenen dat het programma aangepast moet worden en bijeenkomsten net even anders verlopen.