DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

DCMR past dienstverlening aan na nieuwe Coronamaatregelen

Nieuwsbericht Provincie Zuid-Holland

Laatst gewijzigd

De overheid heeft voor de komende weken vergaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Onze dienstverlening gaat zoveel mogelijk door, waar mogelijk op afstand.

Het gebouw van de DCMR in Schiedam is gesloten, behalve voor vitale functies. De telefonische bereikbaarheid voor het melden van incidenten, bedrijfsmeldingen en milieumeldingen blijft zoals die is. De collega’s van de meldkamer en het milieupiket - onze collega’s die erop uitgaan bij overlastmeldingen of een incident – zijn 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar.

Inspecties en voorvalonderzoeken voeren we zoveel mogelijk uit, deels op een ander manier.
De uitgangspunten hierbij zijn:

  • We controleren zoveel mogelijk op afstand. Waar dat niet anders kan, voeren we het werk fysiek op locatie uit. Daarbij houden we ons aan de 1,5-meter regel en andere regels om onszelf en anderen te beschermen, inclusief het dragen van een mondkapje waar dat verplicht is.
  • Als een bedrijf er moeite mee heeft dat we nu langs komen of bepaalde plekken betreden (bijvoorbeeld controlekamers), kijken we samen wat er wel kan. Soms is zo’n bezoek echter onderdeel van de controle en onvermijdelijk.
  • We controleren op de wijze die we noodzakelijk vinden, dus soms aangekondigd, maar ook onaangekondigd.