DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen verplicht

Als ondernemer kunt u veel bijdragen aan een duurzame leef- en werkomgeving. U bent dit zelfs wettelijk verplicht. Volgens de Wet milieubeheer en het Activiteitenbesluit moet u niet alleen gevaar, schade en hinder door uw bedrijf voorkomen en beperken. U moet ook zorgen voor zuinig gebruik van energie en grondstoffen, de nadelige milieugevolgen van uw bedrijfsvervoer beperken en uw afvalstoffen op de juiste manier verwijderen.

Meten is weten

Inzicht in de milieuprestaties van uw bedrijf en de bijbehorende kosten geeft u de mogelijkheid om deze prestaties te verbeteren en de kosten te verminderen. Met de Milieubarometer meet u gratis uw milieuprestatie.

Besparingsmaatregelen

Besparingsmaatregelen kunnen soms heel eenvoudig zijn. Bijvoorbeeld met tijdschakelaars voor het licht, spaarlampen, dubbelzijdig printen of mobiliteitsmanagement.

Financieringsmogelijkheden

De kosten van veel maatregelen die wettelijk verplicht zijn, kunnen binnen 5 jaar terugverdiend worden.

Bekijk financieringsmogelijkheden namens de overheid op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie

  • Ondernemend groen  Ondernemend groen is het ondernemersplatform van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland op het gebied van duurzaamheid.
  • Themapagina duurzaam ondernemen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Het Nieuwe Rijden Het programma Het Nieuwe Rijden (HNR) stimuleert automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter aankoop-, reis- en rijgedrag

Nieuwsberichten

Column Dakdromen: een groot industrieel zonnedak in Schiedam

Schiedam

Houd jij ook zo van zon? Al heel lang ben ik (Koen de Kruif, senior adviseur duurzaamheid, DCMR) een grote bewonderaar van de zon.

Circular Business Breakfast Rotterdam vandaag

Rotterdam

Rotterdamse ondernemers zijn woensdagmorgen 17 januari te gast bij het Circular Business Breakfast bij BlueCity in Rotterdam. Nederland Circulair en Innovation Quarter stelden een inspirerend programma op over circulaire economie in de praktijk.

Green Deal Nederland op weg naar Duurzame Zorg

Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van bijvoorbeeld energie, water en voedsel. Daardoor is er veel winst te behalen. Om de verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden ruim 54 partijen dinsdag 27 oktober de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. De ondertekenaars gaan kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten.