DCMR Milieudienst Rijnmond

MenuNaar de tekstMenu sluiten

Geluid

DCMR geeft overheden advies bij geluidsoverlast, voert geluidsmetingen uit en stelt geluidsrapporten op. Ook overheden buiten het werkgebied van DCMR kunnen bij ons terecht.

 

Producten en diensten

Beleidsadvies ruimtelijke plannen

De DCMR ondersteunt overheden op het onderdeel geluid in hun plannen en projecten.

Geluidsmetingen

De DCMR verricht korte en langdurige geluidsmetingen, zowel bemand als onbemand.

Geluidsbelevingsonderzoek

Met geluidsbelevingsonderzoek worden de gezondheidseffecten van geluid in kaart gebracht.

Advies geluid

De DCMR ondersteunt overheden op het onderdeel geluid in hun plannen en projecten.

Publicaties

Het Register Monitoring & Omgevingsinformatie

Het Register Monitoring & Omgevingsinformatie bevat de milieu-indicatoren die de DCMR in het kader van het project MOI in 2016 heeft verzameld. We vullen het register regelmatig aan met nieuwe indicatoren.

Jaarrapportage 2017 geluidmeldingen Rotterdam The Hague Airport

Het aantal meldingen over vliegverkeer in de Rotterdamse regio steeg in 2017 opnieuw. Dat blijkt uit deze jaarrapportage met een analyse over geluidmeldingen rondom Rotterdam The Hague Airport.

Resultaten geluidmeetnet Maasvlakte

De Europaweg, havenspoorlijn en de industrie gelegen op de Maasvlakte, dragen in ongeveer gelijke mate bij aan geluidhinder in Westvoorne. Dat blijkt uit het rapport ‘Resultaten geluidmeetnet Maasvlakte’ van de DCMR. Hoewel wegbeheerder, spoorbeheerder en de industrie voldoen aan de wet kan bij vervangingsmomenten worden gekeken welke kansen er zijn voor geluidreductie.

Handreiking bouwen op geluidbelaste locaties

In de handreiking wordt een werkwijze voorgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de invloed die ruimtelijke plannen hebben op het creëren of behouden van de akoestische kwaliteit van een gebied.

Nieuwsberichten

Geluidsmetingen tijdens Expedition Festival in Vroesenpark

Meerdere wijken

Op zaterdag 7 juli vindt het Expedition Festival plaats in het Vroesenpark in Rotterdam. De soundcheck mag plaatsvinden tussen 12.00 tot 13.00 uur. Wij zijn erbij om het geluid te monitoren en te meten.

Geluidsmetingen tijdens Boothstock 2018

Rotterdam-Oost

Op zaterdag 9 juni vindt het Boothstock festival plaats in het Kralingse Bos in Rotterdam. Wij zijn erbij om het geluid te monitoren en te meten.

Geluidsmetingen tijdens The Flying Dutch bij Rotterdam Ahoy

Rotterdam-Zuid

Op zaterdag 2 juni vindt het evenement The Flying Dutch plaats op de parkeerterreinen van Rotterdam Ahoy. Het dance-event is van 12.00 – 23.00 uur. Wij zijn erbij om het geluid te monitoren en te meten.

Bijzondere luchthavenregeling voor voormalig Vliegkamp Valkenburg

Katwijk

Op het voormalige Marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk mag de drone-sector vijf jaar lang testen met het vliegen met drones. Remo Snijder van DCMR was betrokken bij de luchthavenregeling en vertelt waarom hij trots is op het resultaat.