DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Luchtvaart

Deze pagina wordt de komende tijd verder ontwikkeld.

Publicaties

Jaarrapportage 2018 meldingen Rotterdam The Hague Airport

Het aantal meldingen over vliegverkeer in de Rotterdamse regio verdubbelde in 2018. Dat blijkt uit deze jaarrapportage met een analyse over geluidmeldingen rondom Rotterdam The Hague Airport.

Jaarrapportage 2017 geluidmeldingen Rotterdam The Hague Airport

Het aantal meldingen over vliegverkeer in de Rotterdamse regio steeg in 2017 opnieuw. Dat blijkt uit deze jaarrapportage met een analyse over geluidmeldingen rondom Rotterdam The Hague Airport.

Nieuwsberichten

Fotovluchten

Provincie Zuid-Holland

Sinds maandag 23 maart zien we een toename van het aantal meldingen en vragen over heen en weer vliegende vliegtuigen in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport. De hoogte en het vliegpatroon kan extra hinder veroorzaken.

Storing verholpen: geen vluchten in flighttracking

Provincie Zuid-Holland

Update 27-11: de storing is verholpen. Sinds vanmiddag (26 november 2019) 15:00 uur ontvangt de DCMR van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) geen radardata meer. Het melden van hinder door vliegverkeer via het formulier is gewoon mogelijk.

BAS gehackt, DCMR veilig

Provincie Zuid-Holland

Op 23 oktober 2019 werd bekend dat een systeem bij BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) dat wordt gebruikt voor het registreren van meldingen van burgers, was gehackt. Hoe zit dat bij DCMR?

Helikopterrondvluchten op 14 september boven Moordrecht en Gouderak

Provincie Zuid-Holland

Op zaterdag 14 september worden vanuit Moordrecht en Gouderak helikopterrondvluchten uitgevoerd. Hiervoor zijn door DCMR ontheffingen verleend. Onze inspecteurs controleren de voorschriften uit de ontheffingen.