DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Soorten meldingen

De meeste milieumeldingen die we binnenkrijgen gaan over geluid of stank die veroorzaakt worden door bedrijven. U kunt ook bij ons terecht met een melding van overlast door bedrijven over fakkelen, stuifmeel, fijnstof en saharazand.

Geluidsoverlast

Bij DCMR houden we ons bezig met het handhaven van geluidsregels voor horecabedrijven, evenementen, vliegverkeer en scheepvaart. Voor geluidoverlast van particulieren, bijvoorbeeld uw buren, kunt u terecht bij de politie of uw gemeente.
Meer over geluidsoverlast

Stankoverlast

De meeste stankoverlast wordt veroorzaakt door industrie, landbouw, scheepvaart en horecabedrijven. Na een melding proberen we zo snel mogelijk de oorzaak te vinden en nemen we maatregelen om de stank te laten verdwijnen.
Meer over stankoverlast

Overige meldingen

Naast geluids- en stankoverlast, neemt DCMR ook andere milieumeldingen aan. Denk daarbij aan bodem, bedrijfsafval en stofoverlast. We voeren diverse metingen uit en onderzoeken de oorzaak van de overlast wanneer dat nodig is.
Meer over overige meldingen

Deze meldingen nemen wij niet aan

Wij nemen niet alle overlastmeldingen aan. Dat geldt bijvoorbeeld voor alle overlast door particulieren, zoals straatraces, haardvuren en geluidoverlast door buren. In veel gevallen kunt u deze overlast melden bij uw gemeente.