DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Toezicht

Met het opleggen en controleren van milieu- en veiligheidsregels bij ruim 26.000 bedrijven, helpen we bedrijven in een gezonde en veilige omgeving te werken.

Publicaties

Energiehandboek voor verwarmde tankopslag

Met het energiehandboek voor verwarmde tankopslag kunt u met een snelle scan aandachtspunten voor energiebesparing identificeren.

De neus van toezichthouders getest

Voor geur vertrouwen we op de neuzen van de toezichthouders. Deze neuzen moeten voldoen aan zekere standaard voorwaarden.

Projecten

Ureumboekhouding voor WKK’s

Een ureumboekhouding voor kleine stookinstallaties in de glastuinbouw is een alternatief voor het uitvoeren van verplichte continue NOx-metingen. Met LTO Glaskracht zijn afspraken gemaakt hoe zo’n ureumboekhouding voor gasmotoren (WKK's) er uit moet zien.

Nieuwsberichten

Blog: het dak op!

Rotterdam

Charlotte blogt over haar afwisselende baan als inspecteur. Dit keer meet ze licht in het centrum van Rotterdam op grote hoogte.

Op controle met de milieu-inspecteur

Krimpen aan den IJssel

Al 30 jaar controleren we of Krimpense bedrijven de milieuwetgeving naleven. Wat doet zo’n inspecteur zoal? Een kijkje achter de schermen.

DCMR tussen de tomatenplanten / op pad in de regio

Wist je dat de glastuinbouw behoorlijk op het milieu moet letten? Inspecteur Richard weet dat. Hij controleert of ze dat doen. Glastuinbouwer Leo Ammerlaan laat Richard zien hoe.

DCMR in het ziekenhuis / op pad in de regio

Ook ziekenhuizen controleren wij. Onze inspecteur Irene ging onlangs naar het Erasmus MC. Wat doen zij aan het milieu? En wat vindt inspecteur Irene ervan? Kijk mee naar de indrukwekkende pharmafilter en beleef de grote afstanden.