DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Vergunningen

 

Hierboven ziet u een gedetailleerd overzicht van het aantal door de DCMR afgeronde vergunningprocedures. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. Wilt u voor uw provincie of gemeente zien hoeveel vergunningen de afgelopen maanden zijn afgegeven? Klik dan op de link:   

Provincie Zuid-Holland;
Provincie Zeeland (BRZO bedrijven);
Albrandswaard;
Barendrecht;
Brielle;
Capelle aan den IJssel;
Goeree-Overflakkee;
Hellevoetsluis;
Krimpen aan den IJssel;
Lansingerland;
Maassluis;

Nissewaard;
Ridderkerk;
Rotterdam;
Schiedam;
Vlaardingen;
Westvoorne.

Overzicht vergunningen
De DCMR publiceert wekelijks lopende vergunningsaanvragen en verleende vergunningen. Wilt u deze raadplegen? Bekijk dan het Overzicht vergunningen.

Vergunningencheck
Gebruik de vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft of een melding moet doen.

 

Publicaties

Uitvoeringsbeleidsplan VTH 2019-2022

Hoe geeft DCMR vorm aan haar kerntaak vergunningverlening, toezicht en handhaving? Wat zijn onze speerpunten de komende jaren? Lees het in ons Uitvoeringsbeleidsplan

Presentaties bijeenkomst voor adviesbureaus vergunningverlening

Terugblik op de presentaties over (potentiële) zeer zorgwekkende stoffen in vergunningsaanvragen en Gevolgklasse CC3 beoordeling die 15 november voor adviesbureaus werden gegeven.

Wegwijzer Wabo-vergunningen

Deze wegwijzer beschrijft wie er achter het loket samenwerken en licht de stappen toe in het uitgebreide Wabo-vergunningenproces.

15 november bijeenkomst voor adviesbureaus vergunningverlening

“Beter vergunning verlenen: zo gaan we dat doen!” DCMR, gemeente Rotterdam, Veiligheidsregio Rijnmond (VRR) en Havenbedrijf Rotterdam zetten in op een beter proces van vergunningverlening.

Projecten

Op weg naar Vergunningverlening 2.0

Vergunningverlening overzichtelijker en toegankelijker maken. Dat is de gedeelde wens van bevoegd gezag en bedrijven bij het aanvragen of uitbreiden van een vergunning. En een van de opgaven onder de Omgevingswet. Met de Altijd Actuele Digitale Vergunning geven we hier invulling aan.

Focus op Kwaliteit - Programma Versterking Uitvoering Vergunningverlening

De economie groeit. Bedrijven nemen nieuwe initiatieven en hebben vaker een Omgevingsvergunning nodig. Bent u benieuwd hoe de DCMR hiermee omgaat? Bekijk de factsheet!

Nieuwsberichten

Uitstoot PFAS-verbindingen Chemours verder verlaagd

Dordrecht

De provincie Zuid-Holland gaat de uitstoot van PFAS-verbindingen via de lucht en het water door Chemours verder naar beneden brengen.

Vergunning voor proef voor het ontgassen van schepen verleend

Provincie Zeeland

DCMR verleent vandaag namens provincie Zeeland een omgevingsvergunning aan Oiltanking Terneuzen voor een proef voor het ontgassen van binnenvaartschepen via een dampverwerkingsinstallatie. In Zeeland zijn zulke installaties nog niet beschikbaar.

Uitstoot Chemours nog meer beperkt

Dordrecht

De provincie Zuid-Holland past de vergunning van Chemours opnieuw aan, omdat er geschikte technieken zijn om de uitstoot van fluorkoolwaterstoffen bij het chemiebedrijf verder terug te dringen.

Onoverzichtelijke vergunningen verleden tijd

Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland en DCMR Milieudienst Rijnmond maken het aanvragen, controleren en inzien van vergunningen eenvoudiger.