DCMR Milieudienst RijnmondMenuNaar de tekstMenu sluiten
Milieumelding? Bel 0888 333 555

Zelf meten

Doet u mee met het Project Samen Meten? Dan vindt u hier de uitslagen per maand terug:

Tijdens de informatieavonden in juli refereerden we aan een tool om het jaargemiddelde te schatten. Let op: dit is een excel-bestand. De presentatie die gegeven is op deze avond vindt u hier ook terug.

Woont u in Capelle aan den IJssel en neemt u deel vanaf de zomer? Hier vindt u de handleiding, zodat u gemakkelijk van start kunt.

Publicaties

Resultaten enquête deelnemers burgermeetproject

In 2019 doen ruim 200 mensen uit de regio mee aan het burgermeetnet. Zij meten een jaar lang stikstofdioxide in hun buurt. We hielden een enquête om te achterhalen waarom zij meedoen aan dit project.

Burgermeetproject Rijnmond: wie doet er mee en waarom?

Citizen science projecten zijn populair. Waarom doen mensen eigenlijk mee? En wat willen ze bereiken? Lees ons artikel uit Tijdschrift Lucht.

Nieuwsberichten

Burgermeetproject | de tussentijdse resultaten #3 [video]

Provincie Zuid-Holland

Nog twee maanden. Dan kunnen alle 200 deelnemers concluderen hoe de luchtkwaliteit rondom hun huis is. Maar voordat het zover is, maken we kort de balans op.

Burgermeetproject | de eerste uitslagen #2 [video]

Provincie Zuid-Holland

Arthur en Auke doen inmiddels vijf maanden mee met het burgermeetproject. Wat vinden ze van de eerste uitslagen?

Burgermeetproject: “Veel groen, dat is positief”

Provincie Zuid-Holland

228 deelnemers startten in januari met het meten van stikstofdioxide in hun buurt. Hoe staat het project ervoor en hoe ervaren de deelnemers het zelf?

Project Samen Meten | het eerste buisje #1 [video]

Meerdere wijken

We volgen Arthur, Janneke en Auke bij het ophangen van het eerste buisje waarmee ze de luchtkwaliteit gaan meten. Wat verwachten ze van dit project en waarom doen ze mee?