DCMR Milieudienst Rijnmond

MenuNaar de tekstMenu sluiten

Taken DCMR

De DCMR Milieudienst Rijnmond werkt in opdracht van lokale en regionale overheden aan een leefbare en veilige regio voor de mensen die er wonen en werken. Dat doen we door:

Opleggen en controleren van milieuregels en veiligheidsregels

Met het opleggen en controleren van milieu- en veiligheidsregels bij ruim 26.000 bedrijven, van raffinaderij tot het café op de hoek, houdt de DCMR bedrijven aan hun verplichtingen.

Maken van vergunningen

Van de ruim 26.000 bedrijven die onder het werkgebied van de DCMR vallen, hebben ongeveer 1000 bedrijven een omgevingsvergunning of milieuvergunning. De DCMR maakt deze vergunningen in opdracht van gemeente, provincie en het Rijk. De rest van de bedrijven volgt algemene landelijke milieuregels en veiligheidsregels.

Brzo-RUD voor Zeeland en Zuid-Holland

De DCMR coördineert sinds 1 januari 2013 de vergunningen, inspecties en handhaving bij risicovolle bedrijven (Brzo en IPPC4 bedrijven) in Zeeland en Zuid-Holland. De DCMR is daarmee een Brzo-RUD (Regionale Uitvoeringsdienst).  De DCMR deed dit toezicht al bij alle risicovolle bedrijven in het Rijnmondgebied. De bedrijven in Zuid-Holland buiten het Rijnmondgebied en de Zeeuwse bedrijven zijn daaraan toegevoegd. De DCMR is nu verantwoordelijk voor de omgevingsvergunningen en het toezicht bij 160 risicovolle bedrijven. Bedrijven kunnen nog steeds terecht bij dezelfde uitvoeringsdienst als waar zij voorheen zaken mee deden. Het bevoegd gezag blijft hetzelfde. Door de coördinatie voor Zeeland en Zuid-Holland te concentreren bij 1 Uitvoeringsdienst kan er beter, efficiënter en uniformer gewerkt worden. Meer informatie over toezicht bij deze bedrijven is te vinden op www.latrb.nl. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij het coördinatiepunt BRZO op telefoon 010 246 80 42. Mailen kan ook naar brzo-rijnmond@dcmr.nl.

Werkgebied

Werkgebied
Werkgebied © DCMR

De DCMR werkt in opdracht van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten.

Albrandswaard
Barendrecht
Brielle
Capelle aan den IJssel
Goeree-Overflakkee
Hellevoetsluis
Krimpen aan den IJssel
Lansingerland
Maassluis
Nissewaard
Ridderkerk
Rotterdam
Schiedam
Vlaardingen
Westvoorne
Provincie Zuid-Holland