overzichtsfoto van Suez afvalverkerker in Rotterdam
Icon/Themas 50px/Afval
Thema

Afval en een circulaire economie

Op deze pagina vindt u informatie over afval en een circulaire economie. De thema’s afval en circulaire economie zijn sterk met elkaar verbonden. In een circulaire economie worden afvalstoffen maximaal hergebruikt. Op dit moment is dat nog niet het geval. Het grootste deel van het afval wordt nu nog verbrand en gestort.

Afval

Alle afvalstromen van bewoners en bedrijven moeten verantwoord verwerkt worden. DCMR houdt daar toezicht op. Op deze pagina vindt u informatie over wat u kunt doen met afval. Dat gaat bijvoorbeeld om het melden van het ontstaan van gevaarlijke stoffen of het afvoeren van bedrijfsafval.

Het verwijderen van asbest is aan speciale regels gebonden. Meer informatie is te vinden via de pagina over het verwijderen van asbest.

Circulaire economie

Nederland heeft de ambitie om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Overheden en bedrijven werken aan circulaire initiatieven. DCMR ondersteunt die initiatieven, zodat er minder nieuwe grondstoffen gebruikt worden. 

Op de pagina over Circulaire economie vindt u hierover meer informatie. Ook is hier aandacht voor mestrecycling, het gebruik van groen en biomassa en samenwerking tussen bedrijven.

Wij denken graag met u mee

Voor afval en circulaire economie is veel wetgeving. Wij stimuleren graag de circulaire economie. Daarom kijken en denken we graag met u mee bij (innovatieve) ideeën om de circulaire economie in uw bedrijfsprocessen toe te passen. Samen met u kijken we hoe u kunt overgaan naar circulaire bedrijfsprocessen.